Övergång till förskoleklass

Blanketter för anmälan till förskoleklass samt följebrev skickas i februari ut från Kommunkontoret till vårdnadshavare.

Rektorerna erhåller listor med barnens skoltillhörighet. När skolplaceringen är klar meddelas förskolor/dagbarnvårdare och förskoleklass. Skolorna bjuder in alla blivande förskoleklass-elever till ett besök i skolan tillsammans med föräldrar. Utskicket går via kommunen och information från varje skola medföljer.

I den mån det är möjligt försöker vi besöka de aktuella skolorna varje vårtermin. Barnens blivande klasslärande försöker även att besöka oss i vår verksamhet.

• Senast uppdaterad 1 nov 2017